15ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου

Τη φετινή χρονιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, έχει τη χαρά και την τιμή να έχει αναλάβει τη διοργάνωση ενός θεσμού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία 17 χρόνια και αποτελεί πλέον το καθιερωμένο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού των Δικηγόρων της Ελλάδας και της Κύπρου. Το 15ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου.

Η διοργάνωση αυτή αποσκοπεί και επιτυγχάνει τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας και Κύπρου με τη συγκέντρωση περίπου 250 Δικηγόρων από την Ελλάδα και την Κύπρο, από 25 διαφορετικούς Δικηγορικούς Συλλόγους σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του αντίστοιχου Δικηγορικού Συλλόγου. Φέτος θα λάβει χώρα από 15/7/2024 έως και 20/7/2024 και είναι η σειρά της Αθήνας και του Δικηγορικού Συλλόγου της να κάνει τη διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος και να προσπαθήσει να φανεί αντάξια των προηγούμενων εξαιρετικών διοργανώσεων. Ενδεικτικά πέρυσι ο θεσμός διοργανώθηκε από το ΔΣ Κατερίνης στην Πιερία, με την παρουσία μάλιστα του Παναγιώτη Γιαννάκη και σε περιγραφή του τελικού από το Βασίλη Σκουντή. Το 2022 στις Σέρρες, (2020 και 2021 λόγω της πανδημίας δεν έγινε) το 2019 στη Λευκωσία, το 2018 στην Ηλεία, το 2017 στα Χανιά. Σημειωτέον ότι τα παιχνίδια καλύπτονται με απευθείας μετάδοση στο youtube, υπάρχουν στατιστικά, μετάδοση από δημοσιογράφους κλπ.

Είναι επομένως ένας θεσμός σημαντικός για το Δικηγορικό κόσμο. Χρειαζόμαστε επομένως τη στήριξη των εθελοντών. Νέων δικηγόρων ανεξαρτήτως φύλου που αγαπάνε το μπάσκετ και θα ήθελαν να βρίσκονται στα γήπεδα κατά τις ημέρες των αγώνων ώστε να βοηθήσουν στη διοργάνωση αλλά και να απολαύσουν το μπάσκετ και τους δικηγόρους από όλη την Ελλάδα σε ένα ρόλο διαφορετικό από το συνηθισμένο!