Αίτημα ενημέρωσης για την ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων του διαγωνισμού υποψηφίων δικηγόρων

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(διά του Προέδρου της κ. Δημητρίου Βερβεσού)

Θέμα: Α’23 Διαγωνισμός Υποψηφίων Δικηγόρων – Ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

 

Αθήνα, 29/06/2023

Αξιότιμοι κ. Πρόεδροι,

Το τριήμερο 26-27-28 Μαΐου διοργανώθηκε ο Α’ 23 Διαγωνισμός Υποψηφίων Δικηγόρων. Τα προηγούμενα τρία χρόνια, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν άμεση με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι ανά την Ελλάδα να μπορέσουν να προγραμματίσουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα. Η ταχεία ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφειλόταν ως επί το πλείστον στην διοργάνωση των εξετάσεων προφορικά.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών μηνυμάτων από δεκάδες συναδέλφους που αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων. Με το παρόν αίτημα αναμένουμε να λάβουμε μια επίσημη απάντηση από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας για την εκτιμώμενη ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Τα προηγούμενα χρόνια, προτού οι εξετάσεις διοργανωθούν προφορικά, είχε παρατηρηθεί σημαντική καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με αποτέλεσμα να παρατείνεται ο χρόνος άσκησης των υποψήφιων δικηγόρων αρκετούς μήνες από την ημερομηνία εξέτασής τους. Ευελπιστούμε να μην ζήσουμε ξανά αυτές τις καθυστερήσεις. Θέτουμε υπόψιν σας το ζήτημα και παρακαλούμε για την κατανόησή σας.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΝΔΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΡΖΙΜΠΑΣΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΥΚΟΥΝΑΣ