Αίτημα διεξαγωγής επαναληπτικής εξεταστικής

ΑΙΤΗΜΑ  ΠΡΟΣ ΔΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προκήρυξε τον διαγωνισμό υποψηφίων Δικηγόρων Α’ Εξεταστικής Περιόδου 2023 για όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους, ο οποίος θα διενεργηθεί την Παρασκευή 26.5.2023, το Σάββατο 27.5.2023 και την Κυριακή 28.5.2023 στις έδρες των Εφετείων της Χώρας.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού καθιστούν δυσχερή την συμμετοχή μιας μεγάλης μερίδας συναδέλφων, οι οποίοι είτε πιθανόν θα διοριστούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, που θα διεξαχθούν 5 μόλις ημέρες πριν από τον διαγωνισμό, είτε θα θελήσουν να μετακινηθούν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αν συνυπολογιστεί και η μετακίνησή τους σε ακριτικές ή δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, ο χρόνος μεταξύ των εκλογών και των εξετάσεων συντέμνεται δραματικά.

Για τον λόγο αυτό αιτούμαστε την διεξαγωγή και δεύτερης επαναληπτικής εξέτασης στις 9-10-11 Ιουνίου 2023, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν με ευχέρεια οι διορισθέντες ως δικαστικοί αντιπρόσωποι συνάδελφοί μας, εκείνοι που επιθυμούν να μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά και ακόμη περισσότεροι συνάδελφοι, οι οποίοι τυγχάνει να συμπληρώνουν κατά την περίοδο αυτή τον προβλεπόμενο χρόνο άσκησης. Σε αυτό το πλαίσιο αιτούμαστε την συμπερίληψη στους καταλόγους των υποψηφίων και όσων συναδέλφων συμπληρώνουν τον προβλεπόμενο χρόνο άσκησης μέχρι και τις 31.08.2023.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΝΔΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ