Ψήφισμα Ε.Α.Ν.Δ.Α  gια τον πλήρη ευτελισμό της Νομικής Επιστήμης από influencers.

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2024

Μετά τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τα αναγνωρισμένα Κολέγια αμφιβόλου  επιστημονικού επιπέδου και ποιότητας, είδαμε σήμερα να προσφέρονται από influencers εκπτώσεις σε πτυχία Νομικής με giveaway μέσω ίντερνετ, λες και είναι σετ καλλωπισμού.

Την ίδια στιγμή που επιβάλλονται από την Κυβέρνηση ιστορικά αυστηρές ποινές με τις αλλαγές σε ΠΚ και ΚΠΔ,  και ως εκ τούτου απαιτείται ακόμα υψηλότερο επίπεδο γνώσης και επιστημοσύνης από τους συνηγόρους για την ορθότερη απονομή της δικαιοσύνης, προβάλλονται πτυχία εξ αποστάσεως έναντι αντιτίμου, αγνώστου επιστημονικού επιπέδου και κύρους, και μηδενικής κρατικής εποπτείας.

Αυτή την κατάντια για το Δικηγορικό Λειτούργημα καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε όλοι, και πρωτίστως οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και τα Πειθαρχικά Όργανα. Είναι αδιανόητο νομικοί να λειτουργούν ως διαφημιστές τέτοιων ενεργειών. Ως Ένωση καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες που συμβάλλουν στον ευτελισμό της επιστήμης μας.

Καλούμε τον οικείο σύλλογο να ξεκινήσει τις απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της YouTuber Νεφέλης Μεγαλοβασιλη, για να διαπιστωθεί κατά πόσο η συμπεριφορά της συνάδει με τις προστατευτικές διατάξεις των άρθρων 40 και 41 του Κώδικα Δικηγόρων και των άρθρων 9 και 10 του Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος, καθώς και του άρθρου 9 του Κώδικα Δικηγόρων, σε περίπτωση που δεν ανήκει σε κάποιον Δικηγορικό Σύλλογο, καθώς και εν γένει των κανόνων Δεοντολογίας του Λειτουργήματός μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΝΔΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΥΚΟΥΝΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ